HockeyNews
PLUS

Trots historien – inget extra fokus på Lasch

(4477) Lasch/Bulan
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Ryan Lasch stortrivs mot Luleå.

Förra säsongen låg han bakom sju av Frölundas 13 mål mot norrbottningarna – men det är inget Luleå lägger fokus på inför kvällens möte.

– En skicklig spelare, men vi kommer inte specialbevaka honom, säger Luleås tränare Thomas Berglund till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG

Frölundas stjärna Ryan Lasch, 31, har gjort över 50 poäng under båda sina säsonger i Frölunda, men hans poängsnitt är något lägre så här långt den här säsongen. Amerikanen har inlett året med fyra poäng (1+3) på åtta matcher. I kväll ställs han och Frölunda mot Luleå – ett lag Lasch historiskt sett brukar trivas mot.

Under lagens fyra möten förra säsongen låg Lasch bakom över hälften av Frölundas mål mot norrbottningarna. Han hade assist på sju av göteborgarnas 13 mål. Totalt har Lasch gjort 13 poäng (2+11) på åtta matcher i Frölundatröjan mot Luleå.

– Att han gjort poäng mot oss är inget vi kan tänka på. Det är en skicklig spelare, men vi kommer inte att specialbevaka honom, säger Luleås tränare Thomas Berglund.

Frölunda och Luleå möttes så sent som för en vecka sedan och då vann Frölunda med 3-2.

– Vi hade två perioder och sedan var de bättre i den andra. Vi hade mer chanser, men Frölunda gjorde de viktiga målen. Sedan gjorde de det sista målet sent. Det var lite surt sett till hur matchen såg ut, säger Thomas Berglund.

Att mötet slutade med en uddamålsseger var inte särskilt överraskande om man tittar på fjolårets matcher. Samtliga fyra möten förra säsongen slutade med uddamålsseger för något av lagen.

– Vi har spelat väldigt jämna matcher, och det finns inget som talar för något annat den här gången heller, säger Berglund.

Luleå kommer till Göteborg utan Patrick Cehlin, men däremot räknar Berglund med att Johan Forsberg ska vara tillbaka.


FAKTA/ Ryan Lasch poängskörd mot Luleå under sina år i Frölunda:

2018/19: En poäng (0+1) på en match.

2017/18: Sju poäng (0+7) på fyra matcher

2015/16: Fem poäng (2+3) på fyra matcher

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!